.
Επιδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) ΙΙ
Home
General Info
Courses
Admisssions
Faculty
Facilites
Announcements
Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Εγγραφές Διαδικασία και Προϋποθέσεις Εισαγωγής:

Aναζήτηση στον ιστότοπο του "ΠMΣ στη Bιοπληροφορική".

(Ακολουθήστε τους συνδέσμους)

Όλες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς επίσης και η προς συμπλήρωση αίτηση είναι διαθέσιμα σε PDF μορφή:

Στην ενότητα αυτή παρέχονται πληροφορίες για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής φοιτητών, τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και τον τρόπο επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας και εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Διαδικασία και Προϋποθέσεις Εισαγωγής:

Σημαντικές ημερομηνίες

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων: 08-06-2005

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 07-10-2005

Ημερομηνία έναρξης Μ.Δ.Ε.:  15-10-2005

Ημερομηνία λήξης Μ.Δ.Ε.: 31-12-2006

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται παρακάτω:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ:
1. Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Για την απόκτηση του ΜΔΕ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι:

α) Βιολογίας, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, και λοιπών Σχολών Θετικών Επιστημών ,

β) Τμημάτων Ιατρικής, Φαρμακευτικής και των υπολοίπων επιστημών Υγείας,

γ) απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς και,

δ) Αντιστοίχων Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 16 του Ν. 2327/95. εφόσον κριθούν ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με επιτυχία.

Τα επιπλέον κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα καθορίζονται ανά περίπτωση από την Συντονιστική Επιτροπή του Μ.Δ.Ε. Η επιλογή φοιτητών για το Μ.Δ.Ε. περιλαμβάνει οπωσδήποτε προφορική συνέντευξη.

Η προκήρυξη επιλογής φοιτητών για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. γίνεται εκτός των άλλων, με ανακοίνωση στον Ημερήσιο Τύπο. Η αξιολόγηση και η τελική επιλογή των φοιτητών γίνεται με συνεκτίμηση των κριτηρίων:

I. στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητα του υποψηφίου που θα προκύψουν από προφορική συνέντευξη ενώπιον της «Επιτροπής Επιλογής Εισακτέων».

II. συστατικές επιστολές

III. βαθμό πτυχίου ή και αντίστοιχου Μεταπτυχιακού Διπλώματος

IV. βαθμό σε προπτυχιακά η μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο του Μ.Δ.Ε.

V. διπλωματική εργασία (όπου προβλέπεται σε προπτυχιακό η μεταπτυχιακό επίπεδο)

VI. δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις

VII. πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (τίτλοι σπουδών First Certificate, Proficiency)

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής συγκροτείται κατ' έτος, ειδική «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ» (Ε.Ε.Ε.) αποτελούμενη από τουλάχιστον 3 μέλη εκ των διδασκόντων στο Π.Μ.Σ. και καθορίζεται ο τρόπος συνεκτίμησης των ανωτέρω κριτηρίων.

Μετά το πέρας της διαδικασίας επιλογής, η Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων καταρτίζει πίνακα των υποψηφίων με σειρά επίδοσης και τον υποβάλλει στη Γραμματεία του Προγράμματος. Η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφασίζει για τον τελικό αριθμό εισακτέων και την τελική σειρά επιτυχίας. Γίνονται δεκτοί έως και δεκαπέντε (15) φοιτητές ετησίως.

Οι επιτύχοντες εγγράφονται στο Τμήμα Βιολογίας, ως μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Μ.Σ.

Η προκήρυξη για την επιλογή εισακτέων γίνεται μία φορά το χρόνο με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στη Γραμματεία του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών την 7 Οκτωβρίου και ανακοινώνεται στον Τύπο.

 2. Σε ποιούς απευθύνεται

H Βιοπληροφορική είναι ένας γνωστικός χώρος με συγκεκριμένο όσο και ευρύ πεδίο εφαρμογών και αλληλεπίδρασης με τη σύγχρονη δομική, μοριακή και πληθυσμιακή βιολογία.  Tα προγράμματα "Αποκωδικοποίησης" των Γονιδιωμάτων, περιλαμβανομένου και αυτού του Ανθρώπου, προσφέρουν νέες ευκαιρίες για τη χρήση της επιστήμης της πληροφορικής στον τομέα της βιολογίας σε πολλά ενδιαφέροντα και παραγωγικά πεδία.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φύση της βιολογικής έρευνας να αλλάζει ραγδαία και να εξερευνά νέους τρόπους για την προσέγγιση των βιολογικών προβλημάτων.  Ο κλάδος της Βιοπληροφορικής σήμερα θεωρείται παγκόσμια  ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους, ενώ ήδη έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα και έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις.  Επομένως, ένας βιοπληροφορικός έχει πολλές δυνατότητες απασχόλησης είτε στον ακαδημαϊκό τομέα είτε στον τομέα της βιομηχανίας φαρμάκων, χημικών, της ιατρικής, της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και στον τομέα της πληροφορικής.

Παρακολουθώντας λοιπόν τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στον επιστημονικό τομέα αλλά και την αγορά εργασίας το Μ.Δ.Ε «ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ»:

Αποσκοπεί

    • Στην ανάπτυξη της έρευνας και προαγωγή της γνώσης στους τομείς της Βιοπληροφορικής και των εφαρμογών της σε βιολογικά δεδομένα.
    • Στη δημιουργία υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων επιστημόνων σε μεθόδους βιοπληροφορικής και τεχνολογικές εφαρμογές που αναφέρονται στη μελέτη του γονιδιώματος φυτικών, ζωικών και μικροβιακών οργανισμών.
    • Στην κατάρτιση στελεχών στον τομέα της Βιοπληροφορικής για την κάλυψη εκπαιδευτικών και ερευνητικών-παραγωγικών αναγκών της χώρας στο κλάδο των βιολογικών επιστημών, της υγείας και της βιομηχανίας.

Συνοπτικά λοιπόν το Μ.Δ.Ε στοχεύει στη δημιουργία ικανών επιστημόνων οι οποίοι θα συμβάλουν υπεύθυνα τόσο στη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή των βιοπληροφορικών τεχνικών στη βιολογία, όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων μεθόδων βιοπληροφορικής ανάλυσης. 


3. Σημαντικές ημερομηνίες

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων:  08-06-2005

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων:  07-10-2005

Ημερομηνία έναρξης Μ.Δ.Ε.:  15-10-2005

Ημερομηνία λήξης Μ.Δ.Ε.: 31-12-2006

4. Δίδακτρα και υποτροφίες

Η φοίτηση στο ΜΔΕ θα είναι χωρίς δίδακτρα κατά τη τριετία 2003-2005. Η βιωσιμότητα του προγράμματος εξασφαλίζεται στα πλαίσια χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ).

Λαμβάνεται μέριμνα για τη χορήγηση υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ως εξής: Σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ χορηγούνται 2 υποτροφίες ανά διδακτικό έτος. Η μία δίνεται σ' έναν άντρα φοιτητή και η άλλη σε μία γυναίκα φοιτήτρια, μετά από επιλογή. Η επιλογή γίνεται με βάση τη συνολική τους επίδοση στα μαθήματα και στη διπλωματική εργασία. Το ύψος του ποσού ανέρχεται σε 440,2 EURO ανά μήνα, για 10 μήνες. Είναι πιθανό αυτό να παρέχεται αναδρομικά.

Θα διασφαλίζεται ότι οι υποψήφιοι υπότροφοι δε λαμβάνουν υποτροφίες από άλλο φορέα (π.χ. ΙΚΥ) και δεν αμείβονται από ιδιωτικό ή δημόσιο άλλο Τομέα κατά τη διάρκεια της φοιίτησής τους στο ΜΔΕ. Για το λόγο αυτό θα συμπληρώνουν σχετική υπεύθυνη δήλωση και ειδικός λογαριασμός του ΕΚΠΑ θα ελέγχει αυτές τις περιπτώσεις.


5. Πως θα επικοινωνήσετε

Η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε για να παρέχει μία, κατά το δυνατόν, κατατοπιστική ενημέρωση του νέου μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο "Βιοπληροφορική" του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό μάθημα, τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, το πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων, το περιεχόμενό τους και την επιστημονική ομάδα διδασκαλίας και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τον επιστημονικό υπεύθυνο Καθηγητή κ. Σ. Ι. Χαμόδρακα, στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνα:

Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Καθηγητής Σταύρος Ι. Χαμόδρακας

Τομέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής

Τμήμα Βιολογίας - Σχολή Θετικών Επιστημών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διεύθυνση:

Πανεπιστημιόπολη, Ζωγράφου, Αθήνα,15701, Ελλάδα

Τηλέφωνα: +30-210-727-4545 / +30-210-727-4931

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

E-mail: shamodr@cc.uoa.gr

Fax: +30-210-727-4742

Για γενικές πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, κ. Ζωή Λίτου.

Τμήμα Βιολογίας - Σχολή Θετικών Επιστημών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διεύθυνση:

Πανεπιστημιόπολη, Ζωγράφου, Αθήνα,15701, Ελλάδα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30-210-727-4876

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

E-mail: aikstak@biol.uoa.gr

Fax: +30-210-727-4742

Για την υποβολή αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος της Βιολογίας (αρμόδια υπάλληλος, κ. Χρ. Παναγιώτου ) κατά τις προβλεπόμενες ημέρες και ώρες (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 11:00-13:00)

 

Τμήμα Βιολογίας - Σχολή Θετικών Επιστημών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διεύθυνση:

Πανεπιστημιόπολη, Ζωγράφου, Αθήνα,15701, Ελλάδα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30-210-727-4247 / +30-210-727-4248

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

E-mail: xrpanag@biol.uoa.gr

Για οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης bioinfo@biol.uoa.gr

Εάν επιλέξετε να παρακολουθήσετε το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα, όλο το προσωπικό - διδακτικό και διοικητικό - δεσμεύονται να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί μας.


6. Φόρμα αίτησης πληροφοριών

 

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες, καθώς επίσης και η προς συμπλήρωση αίτηση είναι διαθέσιμα σε PDF μορφή (πληροφορίες , αίτηση).

Όμως μπορείτε να τα παραγγείλετε , δίνοντας στη φόρμα που ακολουθεί ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να σας σταλούν ταχυδρομικά. 

Η φόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή απορίες.  Είναι απαραίτητη η εισαγωγή ονοματεπώνυμου, τηλεφώνου και ηλεκτρονικής διεύθυνσης για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η αίτησης σας προωθείται πατώντας το κουμπί .

Ονοματεπώνυμο :
Ηλεκτρονική διεύθυνση :
Εισάγετε το αίτημά σας :

Για να αποστείλεται το αίτημά σας πατήστε το κουμπί "Submit Query"και περιμένετε για την επιβεβαίωση:

Αν θέλετε αν ακυρωσετε την αποστολή πιέστε:

| αρχή της σελίδας |
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Copyright 2003, με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Τελευταία ενημέρωση 10-Jun-05 Webmaster