.
Επιδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) ΙΙ
Home
General Info
Courses
Admisssions
Faculty
Facilites
Announcements
Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Γενικές πληροφορίες: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Aναζήτηση στον ιστότοπο του "ΠMΣ στη Bιοπληροφορική".

(Ακολουθήστε τους συνδέσμους)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

1. Γενικές διατάξεις
2. Όργανα του Π.Μ.Σ.
3. Οργανωτική και Διοικητική Δομή
4. Προκήρυξη θέσεων - Επιλογή Μεταπτυχιακών Φοιτητών
5. Προϋποθέσεις για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης
6. Προϋποθέσεις για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος
7. Περιεχόμενο, διάρκεια και παρακολούθηση των μεταπτυχιακών μαθημάτων
8. Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι Μεταπτυχιακών Φοιτητών
9. Παροχές - Συμμετοχή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών σε Παν/κά Όργανα
10. Τελική βαθμολογία - Απονομή των Διπλωμάτων
11. Ανάθεση μαθημάτων
12. 'Αλλες πληροφορίες

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ:
EMBnet
Hinxton Hall
Sanger Centre
HGMP-RC
EBI
EMBL
ExPASy
MIPS
NCBI
Entrez
Bioinformatics.org
ISCB
IEEE
NewScientist
UOA Biophysics lab links
University of Cambridge links

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου της Βιοπληροφορικής που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια απαιτεί μια εκπαίδευση με υψηλό επίπεδο ειδίκευσης στο τομέα αυτόν.

Κανονισμός Λειτουργίας:

1. Γενικές διατάξεις
2. Όργανα του Π.Μ.Σ.
3. Οργανωτική και Διοικητική Δομή
4. Προκήρυξη θέσεων - Επιλογή Μεταπτυχιακών Φοιτητών
5. Προϋποθέσεις για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης
6. Προϋποθέσεις για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος
7. Περιεχόμενο, διάρκεια και παρακολούθηση των μεταπτυχιακών μαθημάτων
8. Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι Μεταπτυχιακών Φοιτητών
9. Παροχές - Συμμετοχή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών σε Παν/κά Όργανα
10. Τελική βαθμολογία - Απονομή των Διπλωμάτων
11. Ανάθεση μαθημάτων
12. 'Αλλες πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται παρακάτω:


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

'Αρθρο 1: Γενικές διατάξεις
Ο παρών Κανονισμός Λειτουργίας συμπληρώνει τις διατάξεις της υπ' αριθ. 43800/B7 Υπουργικής Απόφασης για την οργάνωση και λειτουργία του Νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΝΠΜΣ) «Βιοπληροφορική».
Έχει εγκριθεί από την «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» του εν λόγω προγράμματος και μπορεί να αναθεωρείται. Ο Κανονισμός Λειτουργίας αποβλέπει στο:
  • Να διευκρινίσει τις προϋποθέσεις για την αυστηρή τήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη φοίτηση των μεταπτυχιακών φοιτητών μέχρι την αποπεράτωση των σπουδών τους,
  • Να προσδιορίσει το δομικό πλαίσιο μιας απρόσκοπτης συνεργασίας μεταξύ των διδασκόντων, σπουδαστών, διοικητικών υπαλλήλων κ.λ.π. με απώτερο σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου, όπως ορίζεται στο σχετικό ΦΕK. (αρ. Φύλλου 773/17-06-2003).
'Αρθρο 2 : Όργανα του Π.Μ.Σ.
Τα όργανα του Π.Μ.Σ. είναι:
(α) Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος κ. Σταύρος Χαμόδρακας, Καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
(β) Η Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.) η οποία απαρτίζεται από 3 μέλη του Τμήματος Βιολογίας (με την προϋπόθεση ότι διδάσκουν μαθήματα του Π.Μ.Σ Βιοπληροφορικής) και ορίζεται σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε αυτή συμμετέχει υποχρεωτικά ο Επιστημονικός Υπεύθυνος.
'Αρθρο 3: Οργανωτική και Διοικητική Δομή
Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται διοικητικά και τεχνικά από τη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογίας και τη Γραμματεία του Μ.Δ.Ε., υπό την επίβλεψη του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Μ.Δ.Ε.
'Αρθρο 4: Προκήρυξη θέσεων - Επιλογή Μεταπτυχιακών Φοιτητών
Η προκήρυξη για την επιλογή εισακτέων γίνεται κάθε χρόνο με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 5η Οκτωβρίου και ανακοινώνεται στον Τύπο.
Για την απόκτηση του ΜΔΕ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι:
α) Βιολογίας, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, και λοιπών Σχολών Θετικών Επιστημών ,
β) Τμημάτων Ιατρικής, Φαρμακευτικής και των υπολοίπων επιστημών Υγείας,
γ) απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών,
καθώς και,
δ) Αντιστοίχων Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 16 του Ν. 2327/95. εφόσον κριθούν ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με επιτυχία.
Τα επιπλέον κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα καθορίζονται ανά περίπτωση από την Συντονιστική Επιτροπή του Μ.Δ.Ε. Η επιλογή φοιτητών για το Μ.Δ.Ε. περιλαμβάνει οπωσδήποτε προφορική συνέντευξη.
Η προκήρυξη επιλογής φοιτητών για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. γίνεται εκτός των άλλων, με ανακοίνωση στον Ημερήσιο Τύπο. Η αξιολόγηση και η τελική επιλογή των φοιτητών γίνεται με συνεκτίμηση των κριτηρίων:
I. στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητα του υποψηφίου που θα προκύψουν από προφορική συνέντευξη ενώπιον της «Επιτροπής Επιλογής Εισακτέων».
II. συστατικές επιστολές
III. βαθμό πτυχίου ή και αντίστοιχου Μεταπτυχιακού Διπλώματος
IV. βαθμό σε προπτυχιακά η μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο του Μ.Δ.Ε.
V. διπλωματική εργασία (όπου προβλέπεται σε προπτυχιακό η μεταπτυχιακό επίπεδο)
VI. δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις
VII. πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (τίτλοι σπουδών First Certificate, Proficiency)
Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής συγκροτείται κατ' έτος, ειδική «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ» (Ε.Ε.Ε.) αποτελούμενη από τουλάχιστον 3 μέλη εκ των διδασκόντων στο Π.Μ.Σ. και καθορίζεται ο τρόπος συνεκτίμησης των ανωτέρω κριτηρίων.
Μετά το πέρας της διαδικασίας επιλογής, η Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων καταρτίζει πίνακα των υποψηφίων με σειρά επίδοσης και τον υποβάλλει στη Γραμματεία του Προγράμματος. Η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφασίζει για τον τελικό αριθμό εισακτέων και την τελική σειρά επιτυχίας.
Οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Τμήμα Βιολογίας, ως μεταπτυχιακοί φοιτητές του Π.Μ.Σ.
'Αρθρο 5: Προϋποθέσεις για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης
Για την επιτυχή περάτωση των σπουδών, ένας Μεταπτυχιακός Φοιτητής πρέπει να παρακολουθήσει, ασκηθεί και εξεταστεί με επιτυχία
(α) στα έντεκα (11) υποχρεωτικά μαθήματα
(β) σε δυο (2) τουλάχιστον μαθήματα επιλογής, και,
(γ) να εκπονήσει την Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία.
Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής θεωρείται ότι έχει παρακολουθήσει κάποιο μάθημα (και επομένως έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις) μόνο αν έχει συμπληρώσει το 75% των ωρών του μαθήματος. (Παραδόσεις + Ασκήσεις). Σε αντίθετη περίπτωση υποχρεούται να επαναλάβει το μάθημα ή τις ασκήσεις που έχασε σύμφωνα με απόφαση της Σ.Ε.
Κάθε επιτυχώς εξεταζόμενο μάθημα πιστώνεται στους φοιτητές με 3 διδακτικές μονάδες, (δηλ. 13 μαθήματα * 3 διδακτικές μονάδες = 39 διδακτικές μονάδες για το σύνολο των μαθημάτων). Η διπλωματική εργασία συνολικά πιστώνεται με 16 διδακτικές μονάδες. Επομένως, για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτούνται 39+16 = 55 διδακτικές μονάδες. Για φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα με σύνολο Δ.Μ. που υπερβαίνει το 39, ο βαθμός πτυχίου υπολογίζεται με βάση τα υποχρεωτικά μαθήματα και όσα εκ των υπολοίπων απαιτούνται για τη συμπλήρωση των απαραιτήτων Δ.Μ. κατά δήλωση του φοιτητή.
Οι φοιτητές που είναι ήδη κάτοχοι άλλου Μ.Δ.Ε. και επιθυμούν να αναγνωρίσουν μαθήματα, υποβάλλουν αίτηση στην Σ.Ε. η οποία αποφασίζει κατά περίπτωση κατόπιν σχετικής εισήγησης του διδάσκοντος το αντίστοιχο μάθημα στο Π.Μ.Σ. Βιοπληροφορικής. Το σύνολο των μαθημάτων που μπορούν να αναγνωριστούν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% των μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του Μ.Δ.Ε. Φοιτητές που έχουν γίνει δεκτοί στο Π.Μ.Σ. για τους οποίους διαπιστώνονται ελλείψεις προπτυχιακού επιπέδου, μπορούν να υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα προπτυχιακά μαθήματα με απόφαση της Σ.Ε.
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΠΜΣ είναι τα 3 εξάμηνα ενώ η μέγιστη τα 6 εξάμηνα. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν ολοκληρώσει τις σπουδές του στον προβλεπόμενο χρόνο, διαγράφεται από τα μητρώα των φοιτητών. Σε ειδικές περιπτώσεις η Σ.Ε. μπορεί να παρατείνει τη φοίτηση κατά 1 εξάμηνο.
'Αρθρο 6: Προϋποθέσεις για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος
Οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές με την ολοκλήρωση του Π.Μ.Σ. μπορούν σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Βιολογίας, να συνεχίσουν τις σπουδές τους για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής.

'Αρθρο 7: Περιεχόμενο, διάρκεια και παρακολούθηση των μεταπτυχιακών μαθημάτων

Το πρόγραμμα σπουδών (τίτλοι μαθημάτων, περιεχόμενο και διδάσκοντες) αποφασίζονται από την Συντονιστική Επιτροπή. Επίσης για κάθε μάθημα ορίζεται συντονιστής που μπορεί να είναι μέλος ΔΕΠ είτε του Τμήματος Βιολογίας είτε κάποιου συνεργαζόμενου τμήματος είτε επισκέπτης Καθηγητής ή ερευνητής. Ο συντονιστής επιλέγει τους συνεργάτες του (μέλη ΔΕΠ ή εξωτερικούς συνεργάτες) και υποβάλλει σχετική πρόταση για έγκριση από την Σ.Ε. Το πρόγραμμα των μαθημάτων και η αντίστοιχη ύλη μπορούν να τροποποιούνται κάθε Απρίλιο. Προβλέπονται τακτικές συναντήσεις των συμμετεχόντων στη διδασκαλία μαθημάτων συγγενικού γνωστικού αντικειμένου με ευθύνη του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος με στόχο την εναρμόνιση του περιεχομένου κάθε μαθήματος.

Ένα μάθημα θεωρείται ότι διδάχθηκε επαρκώς όταν συμπληρωθούν τουλάχιστον 10 εβδομάδες διδασκαλίας.

Οι εξετάσεις διενεργούνται αμέσως μετά το τέλος κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που καθορίζονται σε συνεργασία των συντονιστών των μαθημάτων, της Γραμματείας του Προγράμματος και εκπροσώπου των Μεταπτυχιακών Φοιτητών. Κατά την διάρκεια του εξαμήνου οι διδάσκοντες μπορούν να ζητούν γραπτές εργασίες οι οποίες θα συνυπολογίζονται στον τελικό βαθμό. Οι εξετάσεις γίνονται γραπτές ή προφορικές, βαθμολογούνται με άριστα το δέκα (10) και βάση το πέντε (5) και επαναλαμβάνονται τον Σεπτέμβριο σε περίπτωση αποτυχίας. Οι φοιτητές υποχρεούνται να προσέρχονται στις αντίστοιχες εξεταστικές περιόδους. Η μη προσέλευση ισοδυναμεί με αποτυχία. Οι φοιτητές που έχουν εκκρεμότητες και μετά τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, παραπέμπονται σε 3μελή εξεταστική Επιτροπή για κάθε μάθημα που ορίζεται από την Συντονιστική Επιτροπή.

Αποτυχία κατά την εξέταση ενώπιον της τριμελούς Επιτροπής σε οποιοδήποτε μάθημα συνεπάγεται τη διαγραφή του φοιτητή από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων επιλύει η Συντονιστική Επιτροπή μετά από σχετικό γραπτό και αιτιολογημένο αίτημα του μεταπτυχιακού φοιτητή και σε συνεργασία με τον συντονιστή του αντίστοιχου μαθήματος.

Η παρακολούθηση των παραδόσεων, των μαθημάτων και των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική. Το μέγιστο των απουσιών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% των συνολικών ωρών διδασκαλίας και εργαστηριακών ασκήσεων για κάθε μάθημα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αν οι απουσίες είναι περισσότερες από τις προαναφερθείσες και είναι δικαιολογημένες, ο φοιτητής οφείλει να παρακολουθήσει το μάθημα μόνο μία φορά κατά το επόμενο ακαδημαικό έτος συμπληρώνοντας την άσκηση που έχασε ή/και παρακολουθώντας όσες έχουν τροποποιηθεί. Την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων (π.χ. θέματα υγείας κ.λ.π.), επιλύει η Συντονιστική Επιτροπή μετά από σχετικό γραπτό και αιτιολογημένο αίτημα του μεταπτυχιακού φοιτητή και σε συνεργασία με τον συντονιστή του αντίστοιχου μαθήματος.

Το ποσοστό συμμετοχής των εργαστηριακών ασκήσεων και των εργασιών στον τελικό βαθμό του κάθε μαθήματος καθορίζεται για κάθε μάθημα ξεχωριστά με ευθύνη του συντονιστή του μαθήματος (βλέπε Οδηγό Σπουδών).

Διπλωματική Εργασία

Ο φοιτητής υποχρεούται κατά το Γ' εξάμηνο σπουδών να εκπονήσει Διπλωματική Εργασία.

Στις αρχές του Β' εξαμήνου οι διδάσκοντες στο ΠΜΣ (μέλη ΔΕΠ ή εξωτερικοί συνεργάτες) προτείνουν θέματα Διπλωματικών Εργασιών. Στη συνέχεια αποστέλλουν τα θέματα Διπλωματικών Εργασιών (τίτλους, περιλήψεις και επιβλέποντες) στη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Τα θέματα κοινοποιούνται στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και ακολουθεί η υποβολή από τους φοιτητές ειδικού εντύπου στο οποίο αναγράφεται η προτίμησή τους (1η, 2η κ.λ.π.). Οι αιτήσεις παραπέμπονται στους αντίστοιχους επιβλέποντες και ακολουθεί η τελική επιλογή των θεμάτων με τη σύμφωνη γνώμη του Επιστημονικού Υπεύθυνου του ΠΜΣ. Την επιλογή επικυρώνει η Σ.Ε.

Μετά την ολοκλήρωση του πειραματικού μέρους της Διπλωματικής Εργασίας και τη σύμφωνη (γραπτή, σε ειδικό έντυπο) γνώμη του Επιβλέποντος γίνεται η συγγραφή της διπλωματικής εργασίας της οποίας αντίγραφο υποβάλλεται στη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεδρίασή της ορίζει τριμελή εξεταστική Επιτροπή που απαρτίζεται από τον επιβλέποντα και συμπληρώνεται από δύο μέλη ΔΕΠ σχετικού γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος Βιολογίας και των συνεργαζόμενων φορέων. Σε ειδικές περιπτώσεις η τριμελής Επιτροπή μπορεί να περιλαμβάνει και έναν εξωτερικό συνεργάτη.

Η τριμελής Επιτροπή με πρωτοβουλία του επιβλέποντος ορίζει ημερομηνία εξέτασης ενημερώνοντας εγγράφως: α) τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΠΜΣ και β) τη Γραμματεία του ΠΜΣ.

Η Διπλωματική Εργασία παρουσιάζεται από τον Διπλωματικό Φοιτητή σε ανοιχτή συνεδρία μετά από σχετική ανακοίνωση η οποία κυκλοφορεί τουλάχιστον 7 ημέρες πριν.

Η επίδοση του φοιτητή βαθμολογείται με άριστα το δέκα (10) και βάση το πέντε (5). Η τριμελής Επιτροπή υπογράφει το σχετικό Πρακτικό το οποίο υποβάλλει στη Γραμματεία του ΠΜΣ. Σε περίπτωση που η 3μελής Εξεταστική Επιτροπή κρίνει ότι η εργασία δεν είναι ικανοποιητική, υποδεικνύει στον φοιτητή τις περαιτέρω τροποποιήσεις, βελτιώσεις και αλλαγές. Η διαδικασία υποστήριξης επαναλαμβάνεται και σε περίπτωση αποτυχίας ο φοιτητής διαγράφεται. Η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας εκπόνησης και εξέτασης της Διπλωματικής Εργασίας δεν πρέπει να ξεπερνά το χρονικό διάστημα των 18 μηνών από την ανάθεση του θέματος στο φοιτητή.

Παράταση μπορεί να δοθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ύστερα από αίτηση του φοιτητή και απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος.


'Αρθρο 8: Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι Μεταπτυχιακών Φοιτητών
Για κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή, ορίζεται από τη Σ.Ε. Ακαδημαϊκός Σύμβουλος ένα μέλος Δ.Ε.Π. του τμήματος Βιολογίας ή των διδασκόντων στο Π.Μ.Σ., όπως προβλέπεται από το άρθρο 12 παράγραφος Α του Ν. 2083/92.
Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος παρακολουθεί την πορεία των σπουδών και συμβουλεύει το μεταπτυχιακό φοιτητή.

'Αρθρο 9: Παροχές - Συμμετοχή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών σε Παν/κά Όργανα

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν τα προνόμια και διευκολύνσεις (συμμετοχή σε Παν/κα Όργανα, Παροχές) των προπτυχιακών φοιτητών, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2083/92, καθώς και άλλων σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων. Κατά τη τριετία 2003-2005 και για τους αντίστοιχους εισακτέους προβλέπεται (με τη χρηματοδότηση από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ) η χορήγηση δυο (2) υποτροφιών στους αντίστοιχους 2 φοιτητές με την καλύτερη επίδοση, υποχρεωτικά έναν άνδρα και μια γυναίκα ανά έτος.


'Αρθρο 10: Τελική βαθμολογία - Απονομή των Διπλωμάτων

Η τελική βαθμολογία του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης διαμορφώνεται ως εξής: κατά 70% από τον μέσο όρο της συνολικής βαθμολογίας των μαθημάτων και κατά 30% από το βαθμό της Διπλωματικής Εργασίας.

Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με τίτλο: «Βιοπληροφορική», απονέμεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Βιολογίας.


'Αρθρο 11: Ανάθεση μαθημάτων
Τα μέλη Δ.Ε.Π., που επιθυμούν να διδάξουν μαθήματα του Π.Μ.Σ., απευθύνονται στον Επιστημονικό Υπεύθυνο. Ο Επιστημονικός υπεύθυνος συγκαλεί την Σ.Ε. η οποία καταρτίζει και εγκρίνει το ετήσιο πρόγραμμα.

'Αρθρο 12: 'Αλλες πληροφορίες

Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με το Π.Μ.Σ. Βιοπληροφορικής για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη στον παρόντα κανονισμό ή στην υπουργική απόφαση, αρμόδια για να αποφασίσει είναι η Σ.Ε. μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Υπευθύνου.

προηγούμενη σελίδα | αρχή της σελίδας | επόμενη σελίδα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Copyright 2003, με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Τελευταία ενημέρωση 8/27/2004 Webmaster